ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main hirek

Négyen a fõigazgatói posztért

Négyen a fõigazgatói posztért

A Magyar Állami Operaház vezetői tisztségeire meghirdetett pályázat beadási határideje május 9-én, szerdán éjfélkor lejárt, igaz, az Oktatási és Kulturális Minisztérium még várja az esetleg postán feladott pályázatok beérkezését is.

Az új főigazgató és főzeneigazgató várhatóan júliusban léphet hivatalba.

Az eddig beérkezett pályázatok közül három csak a főigazgatói posztra szól, egy csak a főzeneigazgatói posztra, és egy olyan pályázat érkezett, amelyben a szakmai elképzeléseket együtt adták be a főigazgatói és főzeneigazgatói székre.

 

Hiller István oktatási és kulturális miniszter felkérte a pályázatok elbírálását végző öt fős bizottság tagjait, hogy az elkövetkező 30 napon belül - de lehetőleg minél hamarabb - értékeljék a pályamunkákat és adjanak javaslatot számára, hogy melyik szakmai javaslatcsomag teljesíti leginkább a kiírás feltételeit.

 

A közalkalmazotti törvény a közgyűjteményi és közművelődési intézmények vezetői pályázatai esetében bírálóbizottsági tagként nevezi meg az adott intézmény Közalkalmazotti Tanácsának egy tagját és a reprezentatív szakszervezet delegáltját. Az Operaház esetében így lett a bírálóbizottság tagja Rácz István, a helyi Közalkalmazotti Tanács elnöke és Rotter Oszkár, az Operaház szakszervezeti bizottságának elnöke. Tagja a javaslattevő testületnek Kovács Sándor, a Zeneakadémia Zenetudományi Tanszékének vezetője, valamint László Géza, az Antenna Hungaria Zrt vezérigazgatója. A szaktárcát Schneider Márta szakállamtitkár képviseli a bizottságban, amelynek ajánlása után a nyertes pályázatot Hiller István miniszter nevezi meg.

 

A pályázatok nem tartalmaznak felhatalmazást arra, hogy a minisztérium nyilvánosságra hozhatja a jelentkezők nevét, ezért a tárca majd csak a nyertes pályázó vagy pályázók nevét közli.


Forrás: Oktatási és Kulturális Minisztérium