head main hirek

Novemberben a Scalában - 2014

Novemberben a Scalában - 2014

A Simon Boccanegra zárja az évadot.

 

A 2013/2014-es évad a Scalában a végéhez közeledik (a következő évad nyitó operaprodukciója decemberben Beethoven Fideliója lesz, Daniel Barenboim vezényletével).

scala14novbarenboim

A milánói Scala és a Salzburg Fesztivál együttműködésének eredménye Rossini Hamupipőkéjének gyerekváltozata (Alexander Krampe átdolgozása), amelyet Maxime Pascal vezényel, és amely november 4-től egészen májusig műsoron marad majd.

Az évad utolsó operaprodukciója pedig Verdi Simon Boccanegrája. A címszerepet Leo Nucci illetve Placido Domingo alakítja, az előadások dirigense Daniel Barenboim és Stefano Ranzani, a rendező Federico Tiezzi.

scala14novcinderella2

A Szimfonikus Évad keretében Mozart B-dúr zongoraversenyét és Mahler 9. szimfóniáját hallhatja három estén át a közönség, a Scala Filharmonikusokat is Daniel Barenboim vezényli (aki első ízben dirigál Mahler-művet a Scalában).

A 23. „Milano Musica Festival” keretében Matthias Pintscher vezényli a modern művekre specializálódott Ensemble Intercontemporain-t. A koncerten Maurice Ravel és Fausto Romitelli művei hangzanak el.

(forrás és fotók: Teatro alla Scala)