ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main hirek

A Szerelmi bájital a Kőfejtőben

A Szerelmi bájital a Kőfejtőben

A Szentmargitbányai Kőfejtő jövő nyári előadása. Ajánló.

Gaetano Donizetti romantikus komédiáját, a Szerelmi bájitalt mutatják be jövő nyáron a Szentmargitbányai Kőfejtő Ruffini színpadán, Philipp Himmelmann rendezésében. A premier július 6-án lesz.

A vizuális elemekben gazdag és a különlegesen szcenírozott operával Maren Hofmeister intendáns folytatja a kivételes produkciók sorát a Szentmargitbányai Kőfejtőben. Az általa szerződtetett rendezői gárdának elsődleges feladata, hogy a kőfejtő kulisszáit, elsősorban a Ruffini színpadot a maga természetes környezetében építsék be a produkcióba. „Zseniálisnak találom a csapat színpadképre vonatkozó elképzelését: a természetes kulissza és a díszlet éles kontrasztját… Lehetőségünk nyílik álmodozni.“ – nyilatkozta Hofmeister.

A darab rendezője, Philipp Himmelmann igyekszik játékosan kihasználni a természetes kulissza speciális terében keletkező feszültséget. „Szabadtéri rendezéseknél sokszor óriásiak a távolságok, ilyenkor izgalmas jelenetek segítenek ezek leküzdésében. A műben számos, szórakoztató, látványos megoldásért kiáltó, de ugyanakkor egészen intim jelenetek is vannak. A darab mindenképp arra ösztönzi az embert, hogy egy pontra fókuszáljon, egy olyan pontra, ami körül a cselekmény, Nemorino és Adina története forog.“ - véli a színpadképért felelős Raimund Bauer. A Szerelmi bájital díszletét a neves díszlettervező a Ruffini színpadon egy az ötvenes évekre emlékeztető óriási wurlitzer képében képzeli el, amit a „vágyakozás jelképe“-ként emleget.

bajital szentm Raimund Bauer
Raimund Bauer

A szereposztást fiatal, nemzetközileg keresett, szerepüket kitűnően megformáló énekesekre osztották. Garancia erre a zenei igazgató, dirigens Karsten Januschke neve is, aki 2016-ban a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarát és a Bécsi Filharmónia Kórusát fogja vezényelni. Nemorino szerepénben Antonio Poli illetve Ioan Hotea, Adinaként Elena Sancho-Pereg és Narine Yeghiyan énekel. Belcore szerepében Andrei Bondarenko lép színpadra, Dulcamarát pedig Uwe Schenker-Primus formálja meg.

                              

 

Információk:

 

Helyszín: Szentmargitbányai Kőfejtő, Ruffini színpad

Időpontok: 2016. július 6-tól augusztus 19-ig (21 előadás, szerdától péntekig)

Kezdet: 20.30 óra (beengedés 18.30-tól)

Időtartam: 2 óra 45 perc (szünetekkel együtt)

Jegyárak: 33 Euro – 145 Euro

 

 

További információ: www.operimsteinbruch.at

 

 

bajital szentm plakat