head main hirek

Armel dalverseny

Armel dalverseny

Bárki jelentkezhet az Armel Dal "hivatalos hangjára" kiírt pályázatra.

Az Armel Opera Festival előadói versenyt hirdet az Armel Dal (az Armel Opera Festival hivatalos dala) magyar verziójának előadására. A mű szövegírója Sztevanovity Dusán, zeneszerzője Hien, társszerzője és hangszerelője Sebestyén Áron.

A dal egy duett, a verseny két győztese fejenként egymillió forintos honoráriumban részesül. A győztesek – akikkel természetesen hangfelvételen is rögzítik a dal hivatalos verzióját, ők lesznek tehát az Armel Dal "hivatalos hangjai" – július 4-én zenekari kísérettel is előadják a művet az Armel Opera Festival Jubileumi Gálájának programjában a Thália Színházban.

A versenyre május 22-ig várják az énekesek jelentkezését, a győzteseket június 18-án hirdetik ki.

A legjobb női és férfi énekest szakmai zsűri segítségével választják ki, de a szakmai díjon kívül közönségdíjat is hirdetnek. A legtöbb szavazatot kapott férfi és női énekes fejenként 200.000.- Ft díjazásban részesül. A szavazást az esemény Facebook-oldalán bonyolítják majd.

A szakmai zsűri tagjai:

Meláth Andrea - Liszt Ferenc-díjas operaénekes, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője, egyetemi docens,

Sztevanovity Dusán – dalszövegíró,

Vajda Gergely – az Armel Opera Festival művészeti vezetője, a Huntsville Symphony (USA) zeneigazgatója.

A versenyen nem feltétlenül a legkülönlegesebb hangi adottságokkal rendelkező, legjobb énektudású énekes nyer, hanem az, aki a legjobban megfogalmazza a dal stílusához illő előadásmódot, és művészi érzékenységgel formálja meg a művet. A Dalban keverednek a klasszikus, pop és rock zenei elemek, ezért nem elvárás, hogy az előadás kizárólag a klasszikus operaéneklés vagy kizárólag a popzene hagyományait tükrözze.

A versenynek nincs szakmai feltétele vagy korhatára. Bármilyen stílusú és korú, hazai vagy külföldi énekes pályázatát fogadják.

A jelentkezési lap, a dalszöveg, a kotta, a zenei alap, és a verseny menetéről szóló részletes tájékoztató ITT található, a verseny Facebook-oldala pedig ITT

 

 

(forrás: Armel Opera Festival)