Kritikák

 

 
Horváth István saját weboldala: http://www.istvan-horvath.com/
 
 
 
"Szerelmespárunk fiatalos és hamvas, ami magától értődővé teszi minden mozdulatukat. Sáfár Orsolya inkább kislányosan üde megjelenésével, Horváth István nemesen könnyed frazírozásával hat. Karcsú tenorját okosan igazítja az olyan, kissé testesebb orgánumot kívánó szólamokhoz, mint a Bohémélet Rodolfója, vagy most Fenton. S az is örvendetes, hogy derekának karcsúságát is igazítja a figurák igényéhez."

(Verdi: Falstaff; szinhaz.net, Márok Tamás - 2012. február)

 

"A fiúk közül Horváth Istvánt emelem ki. Bevallom, megfeledkeztem pár éve látott-hallott fulmináns Oryjáról, így másodszorra is átélhettem a karcsú hang és kiváló technika kínálta felfedezés élményét. Horváth persze nem birtokol bronzbarna arcból kivillanó vakító fehér fogazatot, brillantinos hajhullámokat, snájdig alakot (ezen azért valamicskét lehetne segíteni), sem Lagerfeld mûhelyében telibe szabott frakkot. Profi promóciós gépezet sem tolja karrierszekerét, mint nála sokkal híresebbekét e fachban. Így aztán nem is hever lábainál öt (a pingvineket is számolva: hat) világrész gálaközönsége. Pedig okkal tehetné."

(Puccini: Bohémélet, Muzsika - Tallián Tibor, 2012 január)

 
 
„Horváth István...világszínvonalú produkciót nyújtott. Ha így folytatja, olyan magyar tenoristánk lehet, aki a bravúros bel canto technikát és szédítő magasságokat igénylő többi Rossini (valamint Bellini és Donizetti) szerepek eléneklésére is képes, márpedig ilyen világviszonylatban is kevés található."
(Rossini: Ory grófja; Operaportál, 2010. március)


„Leukipposz hallatlanul gazdag és nehéz szerepét Horváth István lobogó szenvedéllyel és imponálóan perfekt énekesi teljesítménnyel formálta meg, igazi drámai tehetségről téve tanúbizonyságot."
(R. Strauss: Daphne; Revizor, Malina János, 2010. június)

 

„...szenvedélyes előadásával méltó „ellenpárja" lett az Apollót megszemélyesítő Janez Lotrič-nak."
(R. Strauss: Daphne; Operaportál, 2010. június)

Galéria

„...lobogó szenvedély és imponálóan perfekt énekesi teljesítmény...” (Revizor - Malina János)