ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Miskolci Operafesztivál

Miskolci Operafesztivál

Június 13-án kezdődik és 12 napon át tart a "Bartók + Párizs" elnevezésű idei Miskolci Nemzetközi Operafesztivál.
Zene éjjel-nappal, opera, kulturális programok, szórakozás, fesztivál.

 

 

bp1

 

Mint ahogy ez az elnevezésből is kiderül, a Fesztivál idén a francia operairodalom köré épül, számos izgalmas előadással, hazai és nemzetközi sztárokkal, fiatal tehetségekkel, népszerű, és ritkábban játszott operákkal egyaránt.

 

Tematikáját tekintve az előadássorozat több évszázadot fog át, a barokktól a romantikán keresztül a XX. század zenéjéig.

 

bp2

 

A Fesztiválon azonban nem csak operákat láthatunk és hallhatunk majd. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a programok a legkülönbözőbb igényeket is kielégítsék: lesznek hangszeres előadók, balett, bábelőadások gyerekeknek, jazz koncert, opera-rock koncert, elméleti előadások, és számos program a "külső helyszíneken" - kiállítások, utcai zenélés, bolhapiac és éjszakai barlangfürdőzés, vagyis egy igazi nagyszabású fesztiválnak nézünk elébe.

 

bp3

 

Az Operafesztivál részletes programját megnézhetik a honlapunk bal oldalán található menüpontban ("Miskolci Operafesztivál") vagy itt.

A következő két hétben további híreket olvashatnak majd az Operaportál Főoldalán, a Fesztivál hétvégi programjairól pedig interjúkat, kritikákat és egy filmes összefoglalót is készítünk.

 

bp4