ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Elkezdődött a New York-i első forduló

Elkezdődött a New York-i első forduló

A mai napon veszi kezdetét az "Armel Operaverseny és Fesztivál" New York-i első fordulója.

A Davenport Studios-ban (lenti kép) tartott két napos válogatás során a zsűriben Cyril Diederich (a zsűri elnöke, az Opéra de Marseille zeneigazgatója, többek között a Bastille, a Châtelet és a Montpellier operaházak karmestere), Jim Schaeffer (a Center for Contemporary Opera (CCO) igazgatója), Eric Salzman (a CCO művészeti vezetője), Michael Dellaira (zeneszerző) és Sam Helfrich (rendező) foglal helyet.

 
A Center for Contemporary Opera idén először vesz részt az operaversenyben. A New York-i székhelyű CCO a modern opera legelismertebb képviselője az Egyesült Államokban. A társulat célja új operák létrehozása és a műfaj népszerűsítése. Tevékenységét eddig főleg az Egyesült Államokban fejtette ki, most Michael Dellaira A titkos ügynök c. darabjával csatlakozott a fesztiválhoz.
 
A zsűri elnöke Cyril Diederich 1984-ben lett a Montpellier Szimfonikus Zenekar, majd később az Opera Zenekar zenei és művészeti vezetője. 1996-ban ugyanezt a pozíciót töltötte be a strasbourgi Rhin-Mulhouse Szimfonikus Zenekarnál, emellett pedig a szintén strasbourgi Rhin Nemzeti Opera első vendég-karmestere volt. Többek között az Opéra national de Paris, a Théâtre du Châtelet és az Opéra de Marseille rendszeres vendégkarmestere volt, valamint ez utóbbinak jelenleg is zeneigazgatója.
 

 

image005
 
 
(Forrás: Armel Operaverseny)