ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Hírek az Armel Operaverseny és Fesztiválról

Hírek az Armel Operaverseny és Fesztiválról

Változások, újdonságok az Armel Operaverseny és Fesztiválon.

Változások a versenyben

A kortárs operák népszerűsítését felvállaló Armel - egyedüliként a világon -, előadói versennyel ötvözi a fesztivált. Az Operaverseny a Fesztivált megelőző nemzetközi zenei esemény, amely minden évben lehetőséget teremt a jelentkező operaénekesek számára, hogy a szakmai kiválasztást követően a Fesztivál egy produkciójában hangfajuknak megfelelő szerepet kapjanak.

Idén a korábbi években megszokottakhoz képest több változás is lesz.

A válogatás ezúttal is két fordulóban történik, de most mindkét fordulóra Párizsban kerül sor (a korábbi években az első forduló részben Budapesten zajlott, ahogyan a második forduló is). Az első forduló 2018. április 21-22-én lesz, ahol a hangi adottságokat, az énektudást figyeli a szakmai zsűri. Ezt követi 2018. április 23-án a második forduló, amelyre szerepenként 5-5 énekes jut tovább. Itt már a színpadi/előadói/színészi képességeket is vizsgálja a produkció rendezője és karmestere, és közülük kerül ki az a három versenyszereplő, akikkel a 2019-es Armel Opera Festival-on Mozart Don Giovanni című operájában találkozhat a közönség. A produkció egy egészen különleges helyszínen, a Carlos Cueva Tamariz Színházban, Ecuadorban készül, Alföldi Róbert rendezésében. (Az eddigi években a Fesztivál valamennyi előadására – öt operára – írtak ki versenyszerepeket. Az idei évben tehát az öt bemutatandó műből csak az egyikben versenyezhetnek az énekesek.)

A versenyszerepek:

Donna Anna – szoprán

Leporello – basszbariton

Don Ottavio – tenor 

Jelentkezési határidő: 2018. március 30.  

További részletek: http://armelfestival.org/armel-opera-verseny/  

armel sajtaj 2018 1
Sajtótájékoztató (fotó: Kállai-Tóth Anett)

 

Az idei fesztiválról

Az Armel Opera Festival idén nyáron 11. alkalommal várja előadásaira – köztük egy ősbemutatóra –.a közönséget Budapesten és Bécsben, 

A Fesztivál július 1. és 5 közötti előadásait (amelyekre még tavaly választották ki a versenyzőket) idén is két országban, két fővárosban rendezik. Budapesten a MÜPA Fesztiválszínházban három külföldi produkciót láthat a közönség, Bécsben pedig a MuTh Színházban két magyar operát mutatnak be.  

2018. március 18-tól április 5-ig 20% kedvezménnyel lehet a fesztivál előadásaira jegyet vásárolni (az armelfestival.org, a jegy.hu és a mupa.hu oldalakon). A bécsi előadásokra a szervezők idén is operabuszt indítanak.

Az Armel Opera Festival 2018 részletes programja: www.armelfestival.org  

 

Zeneszerzői pályázat

Az Armel Opera Festival pénzdíjas pályázatot hirdet animált logóját kísérő dallamok megírására.

A szerző feladata zenét komponálni a honlapon elérhető és letölthető 10 mp-es Armel Opera Festival logóanimációhoz. A fesztivál profiljából fakadóan előnyt élveznek az emberi hang alapú zenei motívumok.

A nyertes pályázat díja 1.000 EURO.  

A pályaművek beküldési határideje MP3 formátumban: 2018. április 30.

További részletek: armelfestival.org és facebook.com/ArmelOpera