ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

La Scala programajánló

La Scala programajánló

Júniusban a Scalában a rendkívül sokoldalú zenész, Daniel Barenboim jelenléte lesz a legmeghatározóbb. Barenboim elsőként zongoristaként lép fel, amely előadással lezárul a Beethoven szonáták január óta tartó előadássorozata.

 

 

Daniel Barenboim (fotó:Teatro Alla

Scala)

 

A "másik" Barenboim a karmester lesz, aki Prokofjev: A játékos című operáját vezényli egy új produkcióban, amelyet az orosz Dimitrij Csernyakov rendez. A produkciót már bemutatták Berlinben, ahol mind a közönség, mind a kritika meleg fogadtatásban részesítette. A Dosztojevszkij művén alapuló operát júniusban a Scalában összesen hét alkalommal tűzik műsorra.

 

Prokofjev: A játékos (fotó: Teatro Alla

Scala)

 

 

A következő hónap elején láthatja majd a közönség a "harmadik" Barenboimot, a szimfonikus zene mesterét, aki a Berlini Staatskapellét hozza el a Scalába: Bruckner 8. szimfóniáját adják majd elő.

 

 

Mariella Devia (fotó: Teatro

Alla Scala)

 

A Liliana Cavani által rendezett Traviata előadásnak köszönhetően júniusban ismét lesz Verdi opera a Scalában. Ez lesz az utolsó alkalom, hogy az 1990-ben létrejött rendezés itt színpadra kerül. Violetta szerepében a világhírű Mariella Devia lép fel, aki még soha nem énekelte ezt a szerepet.

 

 

 

Traviata (fotó: Teatro Alla Scala)

 

Link (a milánói Scala honlapja):

http://www.teatroallascala.org