ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Decemberben a Scalában

Decemberben a Scalában

Két premier, Domingo jubileumi estje, összesen húsz előadás a Scalában decemberben, a 2009-2010-es évad első hónapjában.

Az évad december 4-én indult Bizet Carmenjével, amelyet Emma Dante rendezett és Daniel Barenboim vezényelt. A főszerepeket Anita Rachvelishvili (Carmen), Riccardo Massi (Don José, a megbetegedett Jonas Kaufmann tenorista helyett), Erwin Schrott (Escamillo) és Adriana Damato (Micaëla) játsza. Zuniga szerepében Bretz Gábor lép fel a Scala színpadán. Az előadás a fiataloknak szól, akik ezúttal rendkívül kedvezményesen - 10 euró alatt - vásárolhatnak jegyet. Ez csak egyike azoknak a kedvezményeknek és lehetőségeknek, amelyeket a 6-30 közötti korosztály a „La Scala 30 alatt" sorozat keretében igénybe vehet.

 

carmenproba

 

Carmen -próba

 

A 2009/2010-es évad hivatalos kezdete december 7-e volt, szintén a Carmennel. A nyitóestet élőben közvetítették Olaszország mellett más európai országokban is (így Magyarországon, a budapesti Mom Parkban, a Palace Klasszikusok sorozat keretében), a francia-német Arte csatornán és az Egyesült Államokban.

 

 

Két nappal később, december 9-én került sor Placido Domingo Scala-beli debütálása 40. évfordulójának megünneplésére. A tenorista Wagner A walkürjének I. felvonásában lépett fel, Sigmund szerepében. Partnerei természetesen a legkiválóbb Wagner-előadók közül kerültek ki Nina Stemme szoprán, Kwanchul Young basszus és Daniel Barenboim karmester személyében.

 

carmen

 

Carmen

 

A balett évad december 16-án indul a Maurice Béjart emlékének szentelt Serata Béjart című előadással. Az esten három, Maurice Béjart által koreografált mű lesz látható: a Mahler zenéjére írt Chant du compagnon errant, illetve a Sztravinszkij zenéjére komponált L'oiseau de feu és a Le sacre du printemps. A karmesterDaniel Harding lesz.

 

 

A Karácsonyi koncerten, december 22-én Daniel Barenboim vezényli majd Verdi Quattro pezzi sacri című kórusművét. Előző nap pedig a Scala kórusából és a G. Verdi Konzervatórium kórusából összeállt együttes ad koncertet Bruno Casoni karvezető irányításával.