ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

Májusban a Scalában

Májusban a Scalában

Britten "Peter Grimes" című operájának bemutatója a milánói operaházban.
Májusban mutatja be a Scala Benjamin Britten talán legnépszerűbb operáját, a Peter Grimest Robin Ticciati vezényletével. Az ifjú karmester a Scottish Chamber Orchestra dirigense, és most debütál a Scalában. A produkciót Richard Jones rendezi, akit a milánói közönség is ismer már Sosztakovics Kisvárosi Lady Macbeth című operájának rendezőjeként. A főszerepben John Graham-Hall tenorista tér vissza a Scalába, aki nagy sikerrel lépett fel tavaly, ugyanitt Britten Halál Velencében című operájában. A Peter Grimest eddig két alkalommal játszotta a Scala: 1975-ben és 2000-ben.
 
scalamaypeter-grimes
Robin Ticciati és Richard Jones
 
Továbbra is műsoron van a Tosca, Nicola Luisotti vezényletével, Luc Bondy rendezésében. A címszerepet májusban Martina Serafin és Oksana Dyka, Cavaradossit Marcelo Álvarez és Alexander Antonenko, Scarpiát pedig George Gagnidze és Marco Vratogna alakítja.
 
scalamaytosca_ii
Tosca
 
A Concerto DSCH (a rövidítés Dimitrij Sosztakovics nevére utal) és a Marguerite és Armand című balett egy estén kerül színre Svetlana Zakharova, Roberto Bolle és Massimo Murru főszereplésével.
 
scalamaymarguerite-and-armand-murru
Massimo Murru
 
Rajongói nagy örömére ismét fellép a Scalában Edita Gruberova, aki önálló estjén Schubert, Wolf és Richard Strauss műveket énekel.
 
scalamayedita-gruberova
 
A Scala vonósait maestro Earl vezényli, a koncerten Handel, Csajkovszkij és Manfredini művei hangzanak el.
 

(Forrás és fotók: Teatro alla Scala)


(Lead-kép: Tosca)

 

Link: www.teatroallascala.org