ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main programajanlo

A New York Times Alföldi rendezéséről

A New York Times Alföldi rendezéséről

Tobias Picker: Emmeline című darabjának előadása New Yorkban, Alföldi Róbert rendezésében.

A New York Times mellett a 2 milliós példányszámú, országos terjesztésű Wall Street Journal is elismerően nyilatkozik az Operaverseny és Fesztivál a Mezzo Televízióval New York-i produkciójáról, Tobias Picker: Emmeline című darabjának előadásáról, melyet Alföldi Róbert rendezett.

 

Az nem meglepetés, hogy a Salemi boszorkányok tavalyi méltatását követően a New York Times idén sem hagyta szó nélkül a Nemzeti Színház igazgatójának New York-i rendezését. Az Alföldi által rendezett versenyprodukció ez alkalommal azonban már egy Wall Street Journal kritikával is büszkélkedhet.

 

 

new

Alföldi Róbert

 

"Az Emmeline szikár minimalizmusa felülmúlja a darab első - 1996-os, Santa Fé-i - bemutatójáét is, s ez az erősen abszrakt kifejezésmód anélkül tolmácsolja a főszereplő, Emmeline végtelen magányát, hogy megtörné a színház méretéből fakadó intimitást" - írja Heidi Waleson Tragédiából született egyesülés című kritikájában. "A mindennemű érzelgősséget mellőző rendezésnek köszönhetően hangsúlyt kap az opera fontos mögöttes mondanivalója a férfiak gyengeségéről és a nők sztoikus erejéről, s az opera görög tragédia-jellegét Alföldi a kórus tagjainak rituális, gépies mozgatásával is nyomatékosítja."

 

 

new2

 

 

Az ödipális párhuzamokkal bíró 19. századi mesét -  egy olyan lány sorstragédiáját , aki mit sem sejtve szerelembe esik és összeházasodik saját csecsemőként örökbe adott fiával - november 3. és 17. között két ízben láthatjuk Magyarországon, a Szegedi Nemzeti Színházban, az Operafesztivál keretében. A darab négy másik ország (Svájc, Lengyelország, Magyarország, Cseh Köztársaság) operaházainak produkcióival mérkőzik meg a Legjobb Produkció címért.

 

 

new3

Kristin Sampson és Nyári Zoltán

 

 

Forrás: Armel Produkció és Sajtóiroda

 

Fotók: Sarah Shatz