ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

head main operaportal

Beköszöntõ

Beköszöntõ

Elsõ pillantásra talán merész vállalkozásnak tûnik egy olyan portált készíteni, amely kizárólag az operakultúrával kíván foglalkozni.

Hír- és szenzációverseny van az Interneten is, vajon ki fogja az operával kapcsolatos híreket nézegetni?
Azok biztosan, akiket érdekel az opera. És azok is, akik még nem tudják, hogy érdekli-e õket, de kíváncsiak.

Szenzációhajhászok nem leszünk, de érdekes, színes, filmes, játékos portált akarunk készíteni. A legjobb operákban pedig amúgy is szenzációs dolgok történnek. Szerelem, halál, lenyûgözõ látvány és fantasztikus zene.

Az opera élvezetéhez persze egy kicsit ismerni is kell az operát, legalábbis nyitottnak kell lenni ennek a meglehetõsen speciális nyelvnek a befogadására. A honlap szeretne ebben segíteni, információt nyújtani, felkelteni az érdeklõdést és persze szórakoztatni. 

Azt gondoljuk, hogy a gyakori vélekedéssel szemben az opera nem egy avítt, "kihalófélben" lévõ mûfaj, hanem olyasvalami, ami a fiatalabb korosztály számára is vonzóbbá és népszerûbbé tehetõ.

A Magyar Állami Operaház és a jól ismert, nagyobb fesztiválok - mindenekelõtt a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál - mellett hangsúlyozottan oda szeretnénk figyelni a magyarországi vidéki és a határon túli magyar operajátszásra is, és teret kívánunk adni minden olyan kezdeményezésnek (pl. klubok, kiadványok, események), amely valamilyen módon kapcsolódik az operához. 

A magyar vonatkozású témák mellett természetesen nemzetközi eseményekrõl is tudósítani szeretnénk. A késõbbiekben a portált angol nyelven is elérhetõvé kívánjuk tenni és népszerûsíteni a hazai operaelõadásokat az idelátogató külföldiek számára is. 

A hírek, interjúk, programok és egyéb friss anyagok mellett - idõvel - egy folyamatosan bõvülõ adatbázis is elérhetõ lesz (énekesek, zeneszerzõk életrajzai, operák cselekménye, elemzések stb.).

Nem csak mi akarjuk írni ezt a honlapot. Örömmel várjuk mindazok - szakértõk vagy lelkes "amatõrök" - jelentkezését, akiknek a témával kapcsolatban van mondanivalójuk és azt a honlapunkon szívesen közzétennék.

Kíváncsian várjuk a visszajelzéseket is, mondják el, mi jó és mi rossz az Operaportálon.

Hasznos és jó szórakozást!


Csák Balázs                                                                 Hajós András
fõszerkesztõ                                                                   alapító